Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Sos chrzanowy z szynką

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: inneduszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

150 g masła
3 średnie cebule
80 g miałkiej mąki
800 ml wywaru mięsnego
200 ml śmietany sól
mielony biały pieprz
100 g świeżego chrzanu
600 g szynki z kością

Sposób przygotowania:

Masło rozpuszczamy, podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę, szklimy ją, prószymy mąką i przygotowujemy jasną zasmażkę. Stale mieszając, zalewamy wywarem, gotujemy 20 minut, solimy, doprawiamy białym pieprzem, śmietaną i krótko gotujemy.

Do gotowego beszamelu dodajemy starty chrzan i polewamy plastry ciepłej szynki.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012