Przepisy: Kuchnie świata
Sos chrzanowy z szynką
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: inneduszone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
150 g masła
3 średnie cebule
80 g miałkiej mąki
800 ml wywaru mięsnego
200 ml śmietany sól
mielony biały pieprz
100 g świeżego chrzanu
600 g szynki z kością
3 średnie cebule
80 g miałkiej mąki
800 ml wywaru mięsnego
200 ml śmietany sól
mielony biały pieprz
100 g świeżego chrzanu
600 g szynki z kością
Sposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy, podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę, szklimy ją, prószymy mąką i przygotowujemy jasną zasmażkę. Stale mieszając, zalewamy wywarem, gotujemy 20 minut, solimy, doprawiamy białym pieprzem, śmietaną i krótko gotujemy.
Do gotowego beszamelu dodajemy starty chrzan i polewamy plastry ciepłej szynki.
Do gotowego beszamelu dodajemy starty chrzan i polewamy plastry ciepłej szynki.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.