Przepisy: Kuchnie świata
Szyszki z mięsa wędzonego
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
400 g mielonego mięsa wołowego
100 g mielonego mięsa wieprzowego
300 g mielonej karkówki wędzonej
50 g bułki
mleko do namoczenia bułki
sól
pieprz mielony
100 g oleju
200 g marchwi
200 g selera
250 g cebuli
wywar do podlania
natka pietruszki
100 g mielonego mięsa wieprzowego
300 g mielonej karkówki wędzonej
50 g bułki
mleko do namoczenia bułki
sól
pieprz mielony
100 g oleju
200 g marchwi
200 g selera
250 g cebuli
wywar do podlania
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną w mleku bułkę, sól, pieprz i wyrabiamy. Z masy formujemy szyszki.
Na oleju krótko podsmażamy grubo pokrojoną cebulę i warzywa. Kładziemy na nie przygotowane szyszki, trochę podlewamy wywarem i pieczemy w piekarniku.
Podczas pieczenia podlewamy wywarem.
Gotowe danie podajemy z warzywami, posypane posiekaną pietruszką.
Na oleju krótko podsmażamy grubo pokrojoną cebulę i warzywa. Kładziemy na nie przygotowane szyszki, trochę podlewamy wywarem i pieczemy w piekarniku.
Podczas pieczenia podlewamy wywarem.
Gotowe danie podajemy z warzywami, posypane posiekaną pietruszką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.