Tartinki ze śliwką i boczkiem

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2-3 rogaliki (najlepiej ciemne)
16-20 plastrów boczku
16-20 suszonych śliwek
słodka papryka

Sposób przygotowania:

Rogaliki kroimy w plasterki. Na każdy plasterek kładziemy suszoną śliwkę zawiniętą w cienki plasterek boczku. Tartinki kładziemy na blasze i zapiekamy.

Przed podaniem lekko posypujemy słodką papryką.

Możemy też najpierw opiec na sucho plasterki rogalików i potem już nie musimy tartinek piec.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012