
Przepisy: Kuchnie świata
Zupa piwna-średniowieczne przepisy klasztorne
- łatwe
 - do 30 min
 
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 osoby
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						piwo pszeniczne/ciemne
pieprz
cukier
szafran
masło
żółtko
(na podstawie oryginalnego tekstu)
Weź piwo pszeniczne/doprowadź do wrzenia/ dopraw odrobiną pieprzu/cukru/gałki muszkatołowej/daj trochę świeżego masła i szafranu / podgrzewaj aż uzyskasz piękną żółtą barwę/ albo zaciągnij żółtkiem/ taka jest dobra. Tę samą można przyrządzić z piwa ciemnego.
				
				
			pieprz
cukier
szafran
masło
żółtko
(na podstawie oryginalnego tekstu)
Weź piwo pszeniczne/doprowadź do wrzenia/ dopraw odrobiną pieprzu/cukru/gałki muszkatołowej/daj trochę świeżego masła i szafranu / podgrzewaj aż uzyskasz piękną żółtą barwę/ albo zaciągnij żółtkiem/ taka jest dobra. Tę samą można przyrządzić z piwa ciemnego.
Sposób przygotowania:
			(na podstawie oryginalnego tekstu Średniowiecznego)
Weź piwo pszeniczne/doprowadź do wrzenia/ dopraw odrobiną pieprzu/cukru/gałki muszkatołowej/daj trochę świeżego masła i szafranu / podgrzewaj aż uzyskasz piękną żółtą barwę/ albo zaciągnij żółtkiem/ taka jest dobra. Tę samą można przyrządzić z piwa ciemnego.
		
		
	Weź piwo pszeniczne/doprowadź do wrzenia/ dopraw odrobiną pieprzu/cukru/gałki muszkatołowej/daj trochę świeżego masła i szafranu / podgrzewaj aż uzyskasz piękną żółtą barwę/ albo zaciągnij żółtkiem/ taka jest dobra. Tę samą można przyrządzić z piwa ciemnego.









 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.