Przepisy: Kuchnie świata
Zupa szparagowa z cambozolą i świeżo mielonym pieprzem
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa
Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: BibliaSmakow
-
Składniki:
10 szparagów
2 szalotki
1 duży ząbek czosnku
3 liście bazylii
1 łyżka soli
100ml śmietanki 18%
200g sera cambozola
2 łyżki świeżo mielonego pieprzu
2 szalotki
1 duży ząbek czosnku
3 liście bazylii
1 łyżka soli
100ml śmietanki 18%
200g sera cambozola
2 łyżki świeżo mielonego pieprzu
Sposób przygotowania:
Szparagi opłukać, zagotować lekko osoloną wodę w wysokim garnku. Włożyć szparagi i gotować przez 10 minut. Wyjąć szparagi, w garnku pozostawić 0,5l wywaru z gotowania.
Odciąć końcówki szparagów do dekoracji. Resztę pokroić i wrzucić znów do garnka, dodać posiekane szalotki i wyciśnięty czosnek, wsypać sól.
Gotować 8-10 minut, zdjąć z ognia, dolać śmietankę i zmiksować.
Zupę podawać z plastrami cambozoli, udekorowaną końcówkami szparagów, posypaną świeżo mielonym pieprzem.
Odciąć końcówki szparagów do dekoracji. Resztę pokroić i wrzucić znów do garnka, dodać posiekane szalotki i wyciśnięty czosnek, wsypać sól.
Gotować 8-10 minut, zdjąć z ognia, dolać śmietankę i zmiksować.
Zupę podawać z plastrami cambozoli, udekorowaną końcówkami szparagów, posypaną świeżo mielonym pieprzem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.