Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

JOGURTOWA ZUPA TRUSKAWKOWA

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, owoce,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 1 kg truskawek (ok. 10 truskawek odłożyć do dekoracji)
• 600 ml jogurtu naturalnego
• 5-6 łyżek cukru
• 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
• 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
• listki melisy
• 30 dag makaronu

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić, posypać cukrem i cukrem waniliowym oraz skórką otartą z pomarańczy i zmiksować na gładka masę. Dodać jogurt i ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą.

Makaron wyłożyć na talerze zalać zupą, udekorować kawałkami truskawek i listkami melisy. Można posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012