Przepisy: Kuchnia polska
JOGURTOWA ZUPA TRUSKAWKOWA
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, owoce,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 600 ml jogurtu naturalnego
• 5-6 łyżek cukru
• 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
• 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
• listki melisy
• 30 dag makaronu
Sposób przygotowania:
Makaron wyłożyć na talerze zalać zupą, udekorować kawałkami truskawek i listkami melisy. Można posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.