Przepisy: Kuchnie świata
Brettljause - sycąca przekąska
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: inne
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
200 g drobno posiekanego boczku
300 g żółtego sera
1/2 kg chleba (najlepiej domowego wypieku)
100 g ogórków
50 g cebuli
200 g drobno posiekanego wędzonego mięsa
30 g obranego i dobrze startego chrzanu
4 kieliszki wódki (lub owocowego Schnapsa - Obstschnapsa)
300 g żółtego sera
1/2 kg chleba (najlepiej domowego wypieku)
100 g ogórków
50 g cebuli
200 g drobno posiekanego wędzonego mięsa
30 g obranego i dobrze startego chrzanu
4 kieliszki wódki (lub owocowego Schnapsa - Obstschnapsa)
Sposób przygotowania:
Pokroić chleb na kromki.
Na desce ułożyć szynkę, boczek, ser żółty, chrzan i warzywa. Udekorować wszystko ogórkami i cebulą oraz przygotować 4 kieliszki na owocowy Schnaps.
Wskazówka: Brettjause bardzo dobrze smakuje jako przekąska do degustacji austriackich win.
Na desce ułożyć szynkę, boczek, ser żółty, chrzan i warzywa. Udekorować wszystko ogórkami i cebulą oraz przygotować 4 kieliszki na owocowy Schnaps.
Wskazówka: Brettjause bardzo dobrze smakuje jako przekąska do degustacji austriackich win.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.