Brettljause - sycąca przekąska

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia austriacka

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: piknik, inne,

Sposób przygotowania: inne


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

200 g drobno posiekanego boczku
300 g żółtego sera
1/2 kg chleba (najlepiej domowego wypieku)
100 g ogórków
50 g cebuli
200 g drobno posiekanego wędzonego mięsa
30 g obranego i dobrze startego chrzanu
4 kieliszki wódki (lub owocowego Schnapsa - Obstschnapsa)

Sposób przygotowania:

Pokroić chleb na kromki.

Na desce ułożyć szynkę, boczek, ser żółty, chrzan i warzywa. Udekorować wszystko ogórkami i cebulą oraz przygotować 4 kieliszki na owocowy Schnaps.

Wskazówka: Brettjause bardzo dobrze smakuje jako przekąska do degustacji austriackich win.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012