Burger z łososiem i serem żółtym

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia Ameryki Północnej

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 1 osoba

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: Sylwester

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

100 gram filetu z łososia
Jedna bułka pszenna
Dwa plastry sera żółtego MSM Gouda Mońki
Plaster pomidora
Papryka
Liść sałaty rzymskiej
Pieprz, sól, czosnek granulowany
Szczypior i czarne oliwki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Łososia przyprawić pieprzem, solą i czosnkiem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 15 – 20 minut. W tym czasie pokroić paprykę i pomidora. Bułkę podgrzać w piekarniku do osiągnięcia wymaganej chrupkości. Na przekrojonej bułce ułożyć liść sałaty, upieczonego łososia, ser żółty, plaster pomidora i papryki i kolejny plaster sera. Wbijamy wykałaczkę, dekorujemy oliwką i szczypiorem. Do burgera możemy dodać ulubiony sos, ketchup lub majonez.
Smacznego!

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012