Przepisy: Kuchnie świata
Cesarski racuch - Kaiserschmarrn z dodatkiem rodzynek
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
1 łyżka stołowa kwaśnej śmietany
4-5 jaj
60 g cukru
1/8 kg mąki
sól
rodzynki (namoczone w rumie)
masło
cukier puder
Sposób przygotowania:
Białka ubić na pianę. Delikatnie dodać pianę do ciasta, tak aby uzyskać puszystą konsystencję.
Na patelni rozgrzać masło, wylać ciasto, zarumienić, przełożyć na drugą stronę. Po usmażeniu odczekać ok. minutę. Racuch rozdrobić widelcem i podsmażać jeszcze przez ok. 2 minuty na patelni.
Podawać od razu z cukrem pudrem i konfiturą śliwkową.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.