Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Cupcakes z oranżadą i kremem maślanym

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia Ameryki Północnej

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: inne

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik, urodziny, Sylwester, afrodyzjaki, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:


Na cupcakes (12 szt.) :

- 200g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki oranżady w proszku
- 100 g cukru
- 150 ml oranżady
- 2 jaja
- 80 ml oleju
- barwnik spożywczy (opcjonalnie)

Na krem maślany:

- 250 g masła
- 250 g cukru pudru
- 2 łyżki mleka/ wody
- 2 łyżki esencji waniliowej
- barwnik spożywczy (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i oranżadę w proszku mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy oranżadę, jaja i olej.
2. Następnie do suchych składników przelewamy mokre i jeżeli chcemy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego.
3. Mieszamy wszystko dość niezdarnie - im więcej grudek tym lepsze cupcakes.
4. Do foremki do cupcakes wkładamy jednorazowe foremki, albo smarujemy tłuszczem.
5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wypełniamy foremki ciastem do 3/4 wysokości.
6. Pieczemy przez około 25 minut.

Krem:

1. Miksujemy miękkie masło, cukier puder, mleko i esencję waniliową.
2. Nasz maślany krem możemy podzielić i zabarwić barwnikami spożywczymi.
3. Przed dekorowaniem cupcakes muszą wystygnąć :) .

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012