Przepisy: Kuchnie świata
Cytrynowy makaron domowej roboty.
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia włoska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- 1 jajko
- szczypta soli
- skórka z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
2. Ciasto wyrabiamy, aż będzie elastyczne. Wałkujemy ciasto, aż będzie bardzo cienkie.
3. Tniemy nasz makaron na wstążki. Szerokość zależy od was :).
4. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. To ile będzie gotował się makaron, zależy od jego grubości.
5. Ja podałam go z oliwą z oliwek roztartą z jednym małym ząbkiem czosnku.
Reszta przepisów na http://iloffood.blogspot.com/. Zapraszamy :)
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.