Przepisy: Kuchnie świata
Delikatne kotleciki z soli z bazylią i suszonymi pomidorami w oliwie
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze , makarony, ryby i owoce morza,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: zuchna
-
Składniki:
filety z soli 1 kg
cybula 1 średnia
jajka 3 szt
kasza manna 5 łyżek stołowych
suszone pomidory w oliwie - 50 gr
świeża bazylia
sól
pieprz
gomasio
masło klarowane 6-7 łyżek stołowych (do smażenia i dodania do farszu)
suchare razowe 50 gr
cybula 1 średnia
jajka 3 szt
kasza manna 5 łyżek stołowych
suszone pomidory w oliwie - 50 gr
świeża bazylia
sól
pieprz
gomasio
masło klarowane 6-7 łyżek stołowych (do smażenia i dodania do farszu)
suchare razowe 50 gr
Sposób przygotowania:
filety oraz kawałki cybuli przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, wymieszać.
jaka roztrzepać trzepaczką, dodać kaszę mannę, gomasio, odstawić na 20 min aż kasza napęcznieje.
połączyć farsz z soli z masą z roztrzepanych jajek i kaszy, dodać drobno posiekaną świeżą bazylię i pokrojone w drobne kawałeczki, suszone pomidory w oliwie. Wymieszać wszystkie składniki z 2 stołowymi łyżkami klarowanego masła.
Uformować małe kotleciki, obtoczyć je w razowych sucharach, obsmażyć na maśle klarowanym.
jaka roztrzepać trzepaczką, dodać kaszę mannę, gomasio, odstawić na 20 min aż kasza napęcznieje.
połączyć farsz z soli z masą z roztrzepanych jajek i kaszy, dodać drobno posiekaną świeżą bazylię i pokrojone w drobne kawałeczki, suszone pomidory w oliwie. Wymieszać wszystkie składniki z 2 stołowymi łyżkami klarowanego masła.
Uformować małe kotleciki, obtoczyć je w razowych sucharach, obsmażyć na maśle klarowanym.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.