Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Delikatne kotleciki z soli z bazylią i suszonymi pomidorami w oliwie

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze , makarony, ryby i owoce morza,

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 4)
     

Składniki:

filety z soli 1 kg
cybula 1 średnia
jajka 3 szt
kasza manna 5 łyżek stołowych
suszone pomidory w oliwie - 50 gr
świeża bazylia
sól
pieprz
gomasio
masło klarowane 6-7 łyżek stołowych (do smażenia i dodania do farszu)
suchare razowe 50 gr

Sposób przygotowania:

filety oraz kawałki cybuli przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, wymieszać.
jaka roztrzepać trzepaczką, dodać kaszę mannę, gomasio, odstawić na 20 min aż kasza napęcznieje.
połączyć farsz z soli z masą z roztrzepanych jajek i kaszy, dodać drobno posiekaną świeżą bazylię i pokrojone w drobne kawałeczki, suszone pomidory w oliwie. Wymieszać wszystkie składniki z 2 stołowymi łyżkami klarowanego masła.
Uformować małe kotleciki, obtoczyć je w razowych sucharach, obsmażyć na maśle klarowanym.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012