Glühwein – grzane wino

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia austriacka

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 i więcej

Okazje: inne

Sposób przygotowania: inne


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

2 butelki dobrej jakości czerwonego wina
2 szklanki wody
6 goździków
2 laski cynamonu (lub 4 szczypty cynamonu w proszku)
2 pomarańcze (pokrojone w drobne plasterki)

Sposób przygotowania:

Wino oraz wodę należy wlać do dużego garnka, następnie dodać goździki, cukier oraz cynamon. Dodatkowo pokroić 2 pomarańcze w plasterki i dodać do wina. Chwilę pogotować.

Wyjąć goździki oraz laskę cynamonową przed serwowaniem.

Podawać w kubkach lub szklankach przystrojonych plasterkiem cytryny.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012