
Przepisy: Kuchnie świata
Glühwein – grzane wino
- łatwe
 - do 30 min
 
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Okazje: inne
Sposób przygotowania: inne
- Autor: SuperKuchnia
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						2 butelki dobrej jakości czerwonego wina
2 szklanki wody
6 goździków
2 laski cynamonu (lub 4 szczypty cynamonu w proszku)
2 pomarańcze (pokrojone w drobne plasterki)
				
				
			2 szklanki wody
6 goździków
2 laski cynamonu (lub 4 szczypty cynamonu w proszku)
2 pomarańcze (pokrojone w drobne plasterki)
Sposób przygotowania:
			Wino oraz wodę należy wlać do dużego garnka, następnie dodać goździki, cukier oraz cynamon. Dodatkowo pokroić 2 pomarańcze w plasterki i dodać do wina. Chwilę pogotować.
Wyjąć goździki oraz laskę cynamonową przed serwowaniem.
Podawać w kubkach lub szklankach przystrojonych plasterkiem cytryny.
		
		
	Wyjąć goździki oraz laskę cynamonową przed serwowaniem.
Podawać w kubkach lub szklankach przystrojonych plasterkiem cytryny.









 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.