Przepisy: Kuchnie świata
Glühwein – grzane wino
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia austriacka
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Okazje: inne
Sposób przygotowania: inne
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
2 butelki dobrej jakości czerwonego wina
2 szklanki wody
6 goździków
2 laski cynamonu (lub 4 szczypty cynamonu w proszku)
2 pomarańcze (pokrojone w drobne plasterki)
2 szklanki wody
6 goździków
2 laski cynamonu (lub 4 szczypty cynamonu w proszku)
2 pomarańcze (pokrojone w drobne plasterki)
Sposób przygotowania:
Wino oraz wodę należy wlać do dużego garnka, następnie dodać goździki, cukier oraz cynamon. Dodatkowo pokroić 2 pomarańcze w plasterki i dodać do wina. Chwilę pogotować.
Wyjąć goździki oraz laskę cynamonową przed serwowaniem.
Podawać w kubkach lub szklankach przystrojonych plasterkiem cytryny.
Wyjąć goździki oraz laskę cynamonową przed serwowaniem.
Podawać w kubkach lub szklankach przystrojonych plasterkiem cytryny.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.