Przepisy: Kuchnie świata
Gotowana wołowina w sosie ogórkowym
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
600 g gotowanego mięsa wołowego
100 g masła
100 g ogórków konserwowych
1 cebula
300 ml wywaru wołowego
300 ml śmietany do ubijania
świeżo zmielony pieprz biały
sól
100 g masła
100 g ogórków konserwowych
1 cebula
300 ml wywaru wołowego
300 ml śmietany do ubijania
świeżo zmielony pieprz biały
sól
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy drobno, spieniamy na maśle i zalewamy śmietaną i wywarem, po czym zagotowujemy. Sos przyprawiamy pokrojonym w kostkę ogórkiem, solą i białym pieprzem. Zagotowujemy i podajemy z gotowanym mięsem wołowym i knedlami bułczanymi.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.