Przepisy: Kuchnie świata
Gulasz pilzneński
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
600 g pręgi wołowej
250 g cebuli
1 ząbek czosnku
15 g papryki mielonej
3 dl wywaru
25 g miałkiej mąki
50 g słoniny
60 g papryki konserwowej i selera
2 gotowane jajka
olej
sól
pieprz mielony
250 g cebuli
1 ząbek czosnku
15 g papryki mielonej
3 dl wywaru
25 g miałkiej mąki
50 g słoniny
60 g papryki konserwowej i selera
2 gotowane jajka
olej
sól
pieprz mielony
Sposób przygotowania:
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, na złoto-brązowy kolor. Posypujemy papryką, spieniamy, dodajemy w kostkę pokrojone mięso i stale mieszając opiekamy. Dodajemy pieprz, starty czosnek, sól, podlewamy wywarem i dusimy.
Gotowy gulasz w razie potrzeby zagęszczamy miękiszem chleba. Pokrojoną słoninę podsmażamy, dodajemy pokrojoną paprykę i seler, ogrzewamy i zdobimy jajkiem porcję gulaszu.
Gotowy gulasz w razie potrzeby zagęszczamy miękiszem chleba. Pokrojoną słoninę podsmażamy, dodajemy pokrojoną paprykę i seler, ogrzewamy i zdobimy jajkiem porcję gulaszu.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.