Humus

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia tajska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki pasty tahini
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu


Sposób przygotowania:


1. Ciecierzyce ugotować i odstawić do wystygnięcia. Czosnek obrać.
2. Wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia i zmiksować.
3. I wcinać!

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012