Przepisy: Kuchnie świata
Humus
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia tajska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki pasty tahini
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
1. Ciecierzyce ugotować i odstawić do wystygnięcia. Czosnek obrać.
2. Wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia i zmiksować.
3. I wcinać!
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.