Jagnięcina dla Edwarda VII

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: drogie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone, smażone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

800 g kotlety jagnięce bez kości i żył
150 g masła
8 ząbków czosnku
kminek, sól, szczypta majeranku
2 łyżki suszonej mięty
80 ml oliwy
1 gałązka rozmarynu

Sposób przygotowania:

Mięso kroimy na małe kawałki, przekładamy czosnkiem, kropimy oliwą i pozostawiamy na 24 godziny w lodówce.

Po wyjęciu mięsa, możemy wybrać jeden z dwóch sposobów przyrządzenia:

1. można uformować z niego bryłę i posypać suszoną miętą, położyć na niej gałązkę rozmarynu, dodać łyżkę masła, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku, lub

2. mięso na maśle usmażyć a gotowe położyć na ogrzane talerze i podać z opiekanymi ziemniakami oraz warzywami na gorąco.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012