Jajka w koszulkach

  • średnie
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia włoska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: nabiał

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

jajko
woda
10 ml białego octu

Sposób przygotowania:

Rozbić jajko na talerzu. W garnku podgrzać wodę z dodatkiem 10 ml białego octu do momentu pierwszego wrzenia.

Drewnianą łyżką zamieszać wodę tworząc mały wir, w którym następnie należy zanurzyć jajko.

Nie dotykać jajka, dokąd nie wypłynie na powierzchnię. Delikatnym ruchem obrócić jajko kilkakrotnie za pomocą łyżki kuchennej, aby nadać mu owalny kształt. Po 3-4 minutach gotowania odcedzić jajko łyżką cedzakową.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012