Karp à la Petr Vok

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 porcje karpia ze skórą po ok 120–150 g
80 g słoniny
1–2 łyżki oleju
2–4 ząbki czosnku sól
pieprz mielony
słodka papryka
miałka mąka

Sposób przygotowania:

Każdy kawałek ryby szpikujemy wąskimi paskami słoniny. Nacieramy mieszanką soli, roztartego czosnku i pieprzu.

Mąkę mieszamy z papryką i w powstałym cieście obtaczamy przygotowane porcje karpia. Powoli smażymy na oleju. Na koniec wkładamy rybę do średnio nagrzanego piekarnika i jeszcze chwilę pieczemy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012