Przepisy: Kuchnie świata
Karp à la Petr Vok
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: ryby i owoce morza
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 porcje karpia ze skórą po ok 120–150 g
80 g słoniny
1–2 łyżki oleju
2–4 ząbki czosnku sól
pieprz mielony
słodka papryka
miałka mąka
80 g słoniny
1–2 łyżki oleju
2–4 ząbki czosnku sól
pieprz mielony
słodka papryka
miałka mąka
Sposób przygotowania:
Każdy kawałek ryby szpikujemy wąskimi paskami słoniny. Nacieramy mieszanką soli, roztartego czosnku i pieprzu.
Mąkę mieszamy z papryką i w powstałym cieście obtaczamy przygotowane porcje karpia. Powoli smażymy na oleju. Na koniec wkładamy rybę do średnio nagrzanego piekarnika i jeszcze chwilę pieczemy.
Mąkę mieszamy z papryką i w powstałym cieście obtaczamy przygotowane porcje karpia. Powoli smażymy na oleju. Na koniec wkładamy rybę do średnio nagrzanego piekarnika i jeszcze chwilę pieczemy.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.