Kasza gryczana z mlekiem

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 3)
     

Składniki:

250-300 g kaszy gryczanej
250 ml mleka
sól
woda
cukier
masło

Sposób przygotowania:

Kaszę zalewamy niewielką ilością wody. Solimy i zagotowujemy. Następnie wlewamy mleko i gotujemy do miękkości. Z ugotowanej kaszy wykrajamy kluski i na talerzu skrapiamy je pozostałym mlekiem. Dodajemy rozpuszczone masło i posypujemy cukrem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012