Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Kotlety grzybowe

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

400 g świeżych grzybów
2 łyżki masła
1 mniejsza cebula
pieprz mielony
tarty kminek
sól
80 g chudego boczku
1-2 jajka
1 bułka
mąka, jajko, bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Na patelni, na maśle lekko podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy oczyszczone, pokrojone grzyby. Solimy, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojony w kostki boczek, bułkę i zalewamy jajkiem.

Z powstałej masy tworzymy małe placuszki, które obtaczamy jak kotlety i smażymy na oleju na złoty kolor.

Dodatki:

ziemniaki purée i sałatka warzywna

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012