Przepisy: Kuchnie świata
Kotlety grzybowe
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
2 łyżki masła
1 mniejsza cebula
pieprz mielony
tarty kminek
sól
80 g chudego boczku
1-2 jajka
1 bułka
mąka, jajko, bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Z powstałej masy tworzymy małe placuszki, które obtaczamy jak kotlety i smażymy na oleju na złoty kolor.
Dodatki:
ziemniaki purée i sałatka warzywna
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.