Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Krem z pomidorów z prażonymi pestkami dyni

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia ukraińska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 2)
     

Składniki:

pomidory z puszki - 1200 g (3-4 puszki)- w sezonie 1200 g przecieru ze świeżych pomidorów
4 stołowe łyżki oleju z pestek dyni
czosnek 5-6 ząbków
cebula - 1szt.
papryka czerwona - 1 szt.
suszona bazylia
świeża bazylia
sól, pieprz
prażone pestki dyni

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać 4 łyżki oleju z pestek dyni, wrzucić pokrojony w cienkie plastry czosnek, pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę i cebulę, dusić wszystko na małym ogniu około 4-6 minut. Dodać pokrojone pomidory z puszki i suszoną bazylię, gotować na średnim ogniu 20-30 minut.

Po ugotowaniu zupę zmiksować, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z prażonymi pestkami dyni i świeżą bazylią.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012