Przepisy: Kuchnie świata
Kurczak tandoori
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia tajska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny, Sylwester, inne,
Sposób przygotowania: pieczone, duszone,
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- imbir (1 łyżka)
- kmin (1 łyżka)
- 2 ząbki czosnku
- kolendra (1 łyżka)
- 1 papryczka chilli
- papryka (3 łyżki)
- 1 mały jogurt naturalny
- gałka muszkatołowa (1 łyżeczka)
- oliwa z oliwek (1 łyżka)
- barwnik spożywczy - czerwony (1 łyżeczkę)
Sposób przygotowania:
2. Nie ma nic prostszego- wszystkie przyprawy (jeżeli świeże to posiekane), wrzucamy do worka, dodajemy jogurt, sok z limetki i barwnik spożywczy.
3. Zamykamy torebkę z kurczakiem i przyprawami, i zostawiamy przynajmniej na 2 godziny w lodówce.
4. Pieczemy nasze czerwone nóżki w 180 stopniach przez 30 minut.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.