Przepisy: Kuchnie świata
Okruszkowy sernik
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia francuska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: nabiał , owoce,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: janmega
-
Składniki:
4 jajka, żołtka oddzielone od białek
200 g cukru pudru, przesianego
1 mała puszka brzoskwiń w syropie, owoce odsączone i pokrojone na kawałki
1 filiżanka gęstej śmietany
8 łyżki masła, stopionego
1 łyżka soku z cytryny
kilka kropel esencji waniliowej
150 g herbatników, pokruszonych
2 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.