Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Omlet z kaszy do rosołu

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 l wywaru wołowego (rosół)
150 g kaszy perłowej
2 jajka
100 g marchwi
100 g selera
natka pietruszki
sól

Sposób przygotowania:

Kaszę płuczemy zimną wodą po czym gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, kładziemy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy roztrzepanymi jajkami i powoli pieczemy. Powstały omlet kroimy w kostki i wkładamy do wrzącej zupy, razem z warzywami pokrojonymi w cienkie paski.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012