Przepisy: Kuchnie świata
Omlet z kaszy do rosołu
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
1 l wywaru wołowego (rosół)
150 g kaszy perłowej
2 jajka
100 g marchwi
100 g selera
natka pietruszki
sól
150 g kaszy perłowej
2 jajka
100 g marchwi
100 g selera
natka pietruszki
sól
Sposób przygotowania:
Kaszę płuczemy zimną wodą po czym gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, kładziemy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy roztrzepanymi jajkami i powoli pieczemy. Powstały omlet kroimy w kostki i wkładamy do wrzącej zupy, razem z warzywami pokrojonymi w cienkie paski.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.