Przepisy: Kuchnie świata
Pieczeń wędzona z groszkiem
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
400-600 g pieczeni wędzonej
400 g młodego groszku
2 łyżki masła
2 łyżki mąki średnio mielonej (np. krupczatki)
2-3 łyżki wywaru z mięsa wędzonego
mielony biały pieprz
sól
400 g młodego groszku
2 łyżki masła
2 łyżki mąki średnio mielonej (np. krupczatki)
2-3 łyżki wywaru z mięsa wędzonego
mielony biały pieprz
sól
Sposób przygotowania:
Młody groszek podlewamy wywarem z mięsa wędzonego, przyprawiamy solą i pieprzem. Z masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do groszku. Razem dusimy a następnie ugniatamy.
Pieczeń wędzoną kroimy w plasterki i dodajemy do porcji
Pieczeń wędzoną kroimy w plasterki i dodajemy do porcji
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.