Przepisy: Kuchnie świata
Piernik domowy
- łatwe
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, urodziny, Sylwester, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
około 200 g miodu
500 g mąki średnio mielonej (np. krupczatki)
1 opakowanie przyprawy do piernika
50-80 g łuskanych orzechów
tłuszcz do natłuszczenia brytfanny
mąka do podsypania
Sposób przygotowania:
Ciasto wkładamy do natłuszczonej i podsypanej mąką brytfanny. Powoli pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.