Przepisy: Kuchnie świata
Pstrąg nadziewany grzybami
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: ryby i owoce morza
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 pstrągi
4 plastry słoniny
400 g świeżych grzybów
200 g masła
1 duża cebula
lubczyk
natka pietruszki olej
tarty kminek
mielona słodka papryka
sól
pieprz
czosnek
4 plastry słoniny
400 g świeżych grzybów
200 g masła
1 duża cebula
lubczyk
natka pietruszki olej
tarty kminek
mielona słodka papryka
sól
pieprz
czosnek
Sposób przygotowania:
Cebulę, czosnek i grzyby kroimy na grube plastry. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby, krótko podsmażamy i dodajemy posiekane zioła – lubczyk i pietruszkę. Doprawiamy pieprzem, tartym kminkiem, szczyptą mielonej papryki, solimy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pstrąga solimy, do jamy brzusznej wkładamy plaster słoniny i nadzienie grzybowe. Z wierzchu jeszcze posypujemy pieprzem i kminkiem, i pieczemy w piekarniku około 20 minut.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.