Przepisy: Kuchnie świata
Rostbef Łomnicki
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
800 g rostbefu
100 g masła
250 g szparagów
2 jajka natka pietruszki
pieprz mielony
sól
100 g masła
250 g szparagów
2 jajka natka pietruszki
pieprz mielony
sól
Sposób przygotowania:
Z rostbefu kroimy 4 plastry, zbijamy je, solimy, przyprawiamy pieprzem i na połowie porcji masła opiekamy.
Gotowane lub konserwowe szparagi podgrzewamy i przekładamy na talerz, polewamy roztopionym masłem i posypujemy ugotowanymi na twardo, pokrojonymi jajkami. Kawałki mięsa kładziemy na szparagi i polewamy sosem z pieczonego mięsa.
Jako dodatek podajemy pieczone ziemniaki posypane pietruszką.
Gotowane lub konserwowe szparagi podgrzewamy i przekładamy na talerz, polewamy roztopionym masłem i posypujemy ugotowanymi na twardo, pokrojonymi jajkami. Kawałki mięsa kładziemy na szparagi i polewamy sosem z pieczonego mięsa.
Jako dodatek podajemy pieczone ziemniaki posypane pietruszką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.