Przepisy: Kuchnie świata
Sandacz z kminkiem
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: ryby i owoce morza
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
800 g sandacza
20 g masła
50 g słoniny
miałka mąka
sól
kminek
20 g masła
50 g słoniny
miałka mąka
sól
kminek
Sposób przygotowania:
Porcję ryby solimy, posypujmy kminkiem i mąką. Rybę pieczemy w rozgrzanym tłuszczu powoli, z obu stron, do miękkości. Do tłuszczu pozostałego po pieczeniu dodajemy odrobinę wody, zagotowujemy i dodajemy trochę masła, by był delikatniejszy. Powstałym sosem polewamy rybę na talerzu.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.