Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Sandacz z kminkiem

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

800 g sandacza
20 g masła
50 g słoniny
miałka mąka
sól
kminek

Sposób przygotowania:

Porcję ryby solimy, posypujmy kminkiem i mąką. Rybę pieczemy w rozgrzanym tłuszczu powoli, z obu stron, do miękkości. Do tłuszczu pozostałego po pieczeniu dodajemy odrobinę wody, zagotowujemy i dodajemy trochę masła, by był delikatniejszy. Powstałym sosem polewamy rybę na talerzu.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012