Przepisy: Kuchnie świata
Smażone szparagi
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 2 osoby
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
500 g szparagów
2/3 l wody do gotowania
1/3 białego wina
sól
2 jajka
100 g mąki
100 g bułki tartej
olej
2/3 l wody do gotowania
1/3 białego wina
sól
2 jajka
100 g mąki
100 g bułki tartej
olej
Sposób przygotowania:
Czyste i ugotowane w słonej wodzie z winem szparagi dokładnie odcedzamy. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami purée i rozpuszczonym masłem lub z liśćmi sałaty.
Podajemy z ziemniakami purée i rozpuszczonym masłem lub z liśćmi sałaty.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.