Udka kurze "dobrej gospodyni"

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 udka kurze
80 g boczku
100 g świeżych pieczarek
100 g kiszonej kapusty
400 g gotowanych ziemniaków
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
świeże zioła

Sposób przygotowania:

Udka wycieramy wilgotną serwetką, solimy i posypujemy świeżo posiekanymi ziołami.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy boczek na skwarki i na nich podsmażamy lekko udka i pokrojoną w paski cebulę. Następnie dodajemy pokrojone na grubsze plastry gotowane ziemniaki, pieczarki i kapustę.

Wszystko wkładamy do piekarnika i powoli pieczemy.

Danie podajemy bez dodatków.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012