Przepisy: Kuchnie świata
Udka kurze "dobrej gospodyni"
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 udka kurze
80 g boczku
100 g świeżych pieczarek
100 g kiszonej kapusty
400 g gotowanych ziemniaków
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
świeże zioła
80 g boczku
100 g świeżych pieczarek
100 g kiszonej kapusty
400 g gotowanych ziemniaków
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
świeże zioła
Sposób przygotowania:
Udka wycieramy wilgotną serwetką, solimy i posypujemy świeżo posiekanymi ziołami.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy boczek na skwarki i na nich podsmażamy lekko udka i pokrojoną w paski cebulę. Następnie dodajemy pokrojone na grubsze plastry gotowane ziemniaki, pieczarki i kapustę.
Wszystko wkładamy do piekarnika i powoli pieczemy.
Danie podajemy bez dodatków.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy boczek na skwarki i na nich podsmażamy lekko udka i pokrojoną w paski cebulę. Następnie dodajemy pokrojone na grubsze plastry gotowane ziemniaki, pieczarki i kapustę.
Wszystko wkładamy do piekarnika i powoli pieczemy.
Danie podajemy bez dodatków.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.