Przepisy: Kuchnie świata
Warzywa opiekane
- łatwe
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia meksykańska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: grillowane, z grilla,
- Autor: janmega
-
Składniki:
1 bulwa fenkuła
1 pomarańczowa papryka, pokrojona w 3,5 cm kostkę
1 bakłażan, pokrojony na pół i w plasterki o grubości 1 cm
młody zielony groszek
2 cukinie, pokrojone w grube plastry
oliwa z oliwek, do smarowania
6 gałązek rozmarynu, dł. ok. 15 cm, namaczanych w wodzie przez 8 godzin
sól
pieprz
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.