Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa grzybowa ze śmietaną

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

150 g ziemniaków mączystych
2 łyżki tłuszczu
1 mała cebula
200 g mieszanki świeżych grzybów
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz mielony
koper
sól

Sposób przygotowania:

Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i wkładamy do posolonej wody. Powoli gotujemy do miękkości.

Na patelni podsmażamy na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, do której dodajemy oczyszczone, pokrojone grzyby. Solimy, doprawimy pieprzem i dusimy.

Następnie dodajemy ugotowane, miękkie ziemniaki, drobno pokrojony koper, kwaśną śmietanę. Krótko podgrzewamy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012