Przepisy: Kuchnie świata
Zupa grzybowa ze śmietaną
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
2 łyżki tłuszczu
1 mała cebula
200 g mieszanki świeżych grzybów
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz mielony
koper
sól
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażamy na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, do której dodajemy oczyszczone, pokrojone grzyby. Solimy, doprawimy pieprzem i dusimy.
Następnie dodajemy ugotowane, miękkie ziemniaki, drobno pokrojony koper, kwaśną śmietanę. Krótko podgrzewamy.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.