Przepisy: Kuchnie świata
Zupa Madloch
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: warzywa , inne,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
olej (smalec)
2 cebule
500 g ziemniaków
sól
pieprz słodka papryka
przyprawy (liść laurowy, tymianek, ziele angielskie)
1 l wody
200 ml śmietany
2 łyżki miałkiej mąki
2 cebule
500 g ziemniaków
sól
pieprz słodka papryka
przyprawy (liść laurowy, tymianek, ziele angielskie)
1 l wody
200 ml śmietany
2 łyżki miałkiej mąki
Sposób przygotowania:
Na oleju lub smalcu smażymy cebulkę, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy paprykę – podsmażymy krótko. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W innym garnku przygotowujemy wywar z przypraw i dodajemy do ziemniaków. Wszystko należy zagęścić śmietaną i mąką.
Komentarze
szalonyKrzys | 23-01-2013
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.