Zupa Madloch

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , inne,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 2)
     

Składniki:

olej (smalec)
2 cebule
500 g ziemniaków
sól
pieprz słodka papryka
przyprawy (liść laurowy, tymianek, ziele angielskie)
1 l wody
200 ml śmietany
2 łyżki miałkiej mąki

Sposób przygotowania:

Na oleju lub smalcu smażymy cebulkę, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy paprykę – podsmażymy krótko. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W innym garnku przygotowujemy wywar z przypraw i dodajemy do ziemniaków. Wszystko należy zagęścić śmietaną i mąką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012