Zupa owocowa Rambulice

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: owoce

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 l wody
250–500 g owoców
0,25 l mleka lub 0,25 l gęstej kwaśniej śmietany
1 łyżka mąki ziemniaczanej
badian
cynamon
biszkopt
cukier

Sposób przygotowania:

Umyte i oczyszczone owoce kroimy (jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda, ze śliwek usuwamy pestki i przepoławiamy je) i zagotowujemy w wodzie doprawionej szczyptą soli, badianem i cynamonem. Kiedy owoce rozgotują się, słodzimy do smaku i zagęszczamy słodkim mlekiem lub kwaśną śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej. Podajemy ze słodkim biszkoptem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012