Przepisy: Kuchnie świata
Zupa sojowa na ostro
- łatwe
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia ukraińska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: niskocholesterolowa
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: alina_leska
-
Składniki:
soja - 200 g
wywar z warzyw - 0,4 l
papryka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
masło klarowane
koperek
zioła prowansalskie
zmielony pieprz kolorowy, sól
Sposób przygotowania:
Na maśle klarowanym podsmażyć cebulę i paprykę pokrojoną w drobną kostkę
Do podsmażonej cebuli dodać ugotowaną soję, wymieszać i dusić na małym ogniu 3-4 min
Dołożyć pulpę ze świeżych pomidorów, wymieszać dokładnie, dodać zioła prowansalskie, sól, świeżo zmielony pieprz kolorowy, dusić na małym ogniu 20 minut, tak, żeby zupa zgęstniała.
Przed podaniem posypać świeżym koperkiem, ostrą papryką, dodać śmietany według smaku
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.