Przepisy: Kuchnie świata
Zupa z nasion roślin strączkowych, z Hany
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
50 g grochu
50 g fasoli
50 g soczewicy
50 g kaszy manny
50 g warzyw korzeniowych
zasmażka z 30 g słoniny i 30 g miałkiej mąki
1 l wody
sól
cebula
majeranek
50 g fasoli
50 g soczewicy
50 g kaszy manny
50 g warzyw korzeniowych
zasmażka z 30 g słoniny i 30 g miałkiej mąki
1 l wody
sól
cebula
majeranek
Sposób przygotowania:
Wieczorem namaczamy wszystkie nasiona i następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie, w której były namaczane, z dodatkiem kaszy. Przed końcem gotowania zupy dodajemy starte warzywa korzeniowe i cebulę. Zupę zagęszczamy zasmażką i przyprawimy majerankiem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.