Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa z nasion roślin strączkowych, z Hany

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

50 g grochu
50 g fasoli
50 g soczewicy
50 g kaszy manny
50 g warzyw korzeniowych
zasmażka z 30 g słoniny i 30 g miałkiej mąki
1 l wody
sól
cebula
majeranek

Sposób przygotowania:

Wieczorem namaczamy wszystkie nasiona i następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie, w której były namaczane, z dodatkiem kaszy. Przed końcem gotowania zupy dodajemy starte warzywa korzeniowe i cebulę. Zupę zagęszczamy zasmażką i przyprawimy majerankiem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012