Przepisy: Kuchnie świata
Zupka czekoladowa mamusi J.W. Goethego
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 2 osoby
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, urodziny,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
160 g startej czekolady
1/2 l śmietany
trochę mleka 2 żółtka
3 brzoskwinie z kompotu
cukier do smaku
1/2 l śmietany
trochę mleka 2 żółtka
3 brzoskwinie z kompotu
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Czekoladę gotujemy z niedużą ilością śmietany lub mleka, do uzyskania gęstej masy, którą następnie rozrzedzamy śmietaną i słodzimy do smaku.
Kiedy zacznie się gotować, wbijamy do niej 2 żółtka tak, aby zniknęły w zupie bez śladu. Na talerzu kładziemy dwie drobno pokrojone brzoskwinie i polewamy je gorącą zupą.
Kiedy zacznie się gotować, wbijamy do niej 2 żółtka tak, aby zniknęły w zupie bez śladu. Na talerzu kładziemy dwie drobno pokrojone brzoskwinie i polewamy je gorącą zupą.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.