Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupka czekoladowa mamusi J.W. Goethego

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 2 osoby

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, urodziny,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

160 g startej czekolady
1/2 l śmietany
trochę mleka 2 żółtka
3 brzoskwinie z kompotu
cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Czekoladę gotujemy z niedużą ilością śmietany lub mleka, do uzyskania gęstej masy, którą następnie rozrzedzamy śmietaną i słodzimy do smaku.
Kiedy zacznie się gotować, wbijamy do niej 2 żółtka tak, aby zniknęły w zupie bez śladu. Na talerzu kładziemy dwie drobno pokrojone brzoskwinie i polewamy je gorącą zupą.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012