Przepisy: Kuchnie świata
Zwitek litomierzycki
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
200 g parówek
200 g kiszonej kapusty
2 łyżki oleju miałka mąka
sól
pieprz mielony
Sposób przygotowania:
Następnie podlewamy wodą i powoli dusimy. Z miękkich zwitków wyjmujemy wykałaczki. Wypiek jeszcze krótko podsmażamy, usuwamy nadmiar tłuszczu, podlewamy małą ilością wywaru lub wody, krótko gotujemy i podajemy.
Dodatki:
Ziemniaki gotowane, tłuczone, ziemniaki purée, świeże lub marynowane warzywa
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.