Babeczki z czereśniami

  • średnie
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze , makarony, owoce,

Okazje: piknik

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

kilka czereśni
na ciasto kruche: 2 szklanki maki pszennej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 2 białka, 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki budyniu śmietankowego.

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche należy nagnieść i wykleić nim foremki do babeczek. 1/3 ciasta zostawić do utarcia na wierzch. Babeczki podpiec ok 5 min.
Białka ubić z cukrem dodać olej i budyń. Wypełnić podpieczone babeczki, włożyć wydrążone czereśnie i zetrzeć na wierz resztę ciasta, posypać cukrem i cynamonem. Piec jeszcze przez ok. 10-15 min, do czasu aż się zrumienia.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012