Przepisy: Kuchnia polska
Babeczki z czereśniami
- średnie
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Małopolska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze , makarony, owoce,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: katarzyna_mazur
-
Składniki:
na ciasto kruche: 2 szklanki maki pszennej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 2 białka, 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki budyniu śmietankowego.
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem dodać olej i budyń. Wypełnić podpieczone babeczki, włożyć wydrążone czereśnie i zetrzeć na wierz resztę ciasta, posypać cukrem i cynamonem. Piec jeszcze przez ok. 10-15 min, do czasu aż się zrumienia.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.