Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

BAGIETKI NA CZTERY SPOSOBY

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa nabiał

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 4 krótkie bagietki
• 35 dag startego żółtego sera
• świeże zioła, sól, pieprz

SPOSÓB PIERWSZY:
• 2 pomidory, łyżka oliwy
• 10 dag sera mozzarella
• 4 łyżki tartego parmezanu

SPOSÓB DRUGI
• 30 dag pieczarek
• 1 cebula, 2 łyżki masła

SPOSÓB TRZECI:
• kilka suszonych śliwek
• 20 dag boczku w plasterkach
• ½ szklanki czerwonego wina

SPOSÓB CZWARTY:
• 30 dag szynki
• 2 gruszki z octu, orzechy włoskie
• 20 dag sera pleśniowego

Sposób przygotowania:

Bagietki przekroić wzdłuż. Dwa kawałki skropić oliwą. Obłożyć plasterkami pomidorów, mozzarelli, przyprawić. Posypać żółtym serem i parmezanem.

Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć na maśle z pokrojoną w plasterki cebulą, doprawić. Nałożyć na dwie połówki, posypać żółtym serem.

Śliwki namoczyć w winie. Nałożyć wraz z plasterkami boczku na kolejne dwie połówki. Posypać żółtym serem.

Szynkę pokroić w plasterki, gruszki w paski. Ser pleśniowy pokruszyć, orzechy posiekać. Nałożyć na pozostałe połówki. Zapiekać ok. 20 minut w 190oC. Ozdobić ziołami.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012