Przepisy: Kuchnia polska
CHŁODNA SAŁATKA
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia miejska
Region: Lubelszczyzna
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mięso i podroby,
Okazje: piknik
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: annat
-
Składniki:
4 pomidory
1 ogórek
4 plastry schabu gotowanego
2 łyżki pestek z dyni
koperek
1 łyżeczka syropu miętowego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory, ogórki / obrane/myjemy i kroimy w kostkę. Solimy.
Schab kroimy w kostkę. Pomidory, ogórki i schab mieszamy i większym naczyniu. Dodajemy koperek i syrop miętowy. Mieszamy. Na koniec dodajemy zimną maślankę. Sól i pieprz do smaku.
Posypujemy pestkami z dyni.
Smacznego
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.