Przepisy: Kuchnia polska
Ciasto jogurtowe z owocami
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, owoce,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
3 jaja
1 szkl. jogurtu naturalnego
3 szkl. maki
1 i 1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce na wierzch( mogą być mrożone)
1 szkl. jogurtu naturalnego
3 szkl. maki
1 i 1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce na wierzch( mogą być mrożone)
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Masę wylewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną foremki, układamy na wierzchu owoce i pieczemy 45-50 min w 180*C.
Ciasto najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi
Ciasto najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.