Przepisy: Kuchnia polska
drozdzowka
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: tenia
-
Składniki:
3 szkl maki
2 zoltka
1 jajko
1/2szkl cukru
1 szkl letniego mleka
1 torebka suchych drozdzy
szczypta soli
1/2 kost rozpuszczonego masla moze byc margaryna(ostudziC)
zostwic do podwojenia objetosci
kruszonka
1 lyzka margaryny
2 lyzki cukru
4 lyzki maki
2 zoltka
1 jajko
1/2szkl cukru
1 szkl letniego mleka
1 torebka suchych drozdzy
szczypta soli
1/2 kost rozpuszczonego masla moze byc margaryna(ostudziC)
zostwic do podwojenia objetosci
kruszonka
1 lyzka margaryny
2 lyzki cukru
4 lyzki maki
Sposób przygotowania:
wszystkie skladniki pplaczyc
wyrobic az odstawac bedzie ciasto od reki
pozostawic do wyrosniecia az podwoi swoaj objetosc tak okolo 1/2 godz
wywylozyc pozniej do formy postawic na nastepne 1/2 godz
do wyrosniecia
zrobic kruszonke posypac piec okolo 40 min w 180 st
wyrobic az odstawac bedzie ciasto od reki
pozostawic do wyrosniecia az podwoi swoaj objetosc tak okolo 1/2 godz
wywylozyc pozniej do formy postawic na nastepne 1/2 godz
do wyrosniecia
zrobic kruszonke posypac piec okolo 40 min w 180 st
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.