
Przepisy: Kuchnia polska
drozdzowka
- średnie
 - do 60 min
 
Jaka?: Kuchnia wiejska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: tenia
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						3 szkl maki
2 zoltka
1 jajko
1/2szkl cukru
1 szkl letniego mleka
1 torebka suchych drozdzy
szczypta soli
1/2 kost rozpuszczonego masla moze byc margaryna(ostudziC)
zostwic do podwojenia objetosci
kruszonka
1 lyzka margaryny
2 lyzki cukru
4 lyzki maki
				
				
				
			2 zoltka
1 jajko
1/2szkl cukru
1 szkl letniego mleka
1 torebka suchych drozdzy
szczypta soli
1/2 kost rozpuszczonego masla moze byc margaryna(ostudziC)
zostwic do podwojenia objetosci
kruszonka
1 lyzka margaryny
2 lyzki cukru
4 lyzki maki
Sposób przygotowania:
			wszystkie skladniki pplaczyc 
wyrobic az odstawac bedzie ciasto od reki
pozostawic do wyrosniecia az podwoi swoaj objetosc tak okolo 1/2 godz
wywylozyc pozniej do formy postawic na nastepne 1/2 godz
do wyrosniecia
zrobic kruszonke posypac piec okolo 40 min w 180 st
		
		
		
	wyrobic az odstawac bedzie ciasto od reki
pozostawic do wyrosniecia az podwoi swoaj objetosc tak okolo 1/2 godz
wywylozyc pozniej do formy postawic na nastepne 1/2 godz
do wyrosniecia
zrobic kruszonke posypac piec okolo 40 min w 180 st









 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.