Przepisy: Kuchnia polska
Jajka faszerowane łososiem.
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: śniadanie
Okazje: Wielkanoc
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: zmodelewski
-
Składniki:
• 200 g wędzonego łososia
• 8 jajek
• 1 czerwona cebula
• Opakowanie kiełków rzodkiewki
• 3 gałązki koperku
• Sok z połowy cytryny
• Kolorowy pieprz
• 8 jajek
• 1 czerwona cebula
• Opakowanie kiełków rzodkiewki
• 3 gałązki koperku
• Sok z połowy cytryny
• Kolorowy pieprz
Sposób przygotowania:
• Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
• Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.
• Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.