Kapusta z mięsem - inaczej

  • łatwe
  • do 60 min

Region: Lubelszczyzna

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

- ½ kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- pieprz, sól

- główka kapusty /mała
- marchew

- słoik koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Przygotować mięso takie jak na kotlety mielone. Poszatkować kapustę, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Nie mieszać kapusty z marchewka..
Formę budyniową posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Na spód formy budyniowej włożyć kapustę, następnie mięso mielone, marchew, kapustę, mięso mielone – i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być kapusta
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą, dodać przyprawy.
Na wierzch formy wlać koncentrat pomidorowy.
Formę wstawić do dużego garnka i gotować ok. 40 minut.
Po ugotowaniu, delikatnie przewrócić delikatnie kapustę z mięsem na duży, głęboki talerz. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012