Przepisy: Kuchnia polska
Kapusta z mięsem - inaczej
- łatwe
- do 60 min
Region: Lubelszczyzna
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: annat
-
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- pieprz, sól
- główka kapusty /mała
- marchew
- słoik koncentratu pomidorowego
- 1 jajko
- pieprz, sól
- główka kapusty /mała
- marchew
- słoik koncentratu pomidorowego
Sposób przygotowania:
Przygotować mięso takie jak na kotlety mielone. Poszatkować kapustę, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Nie mieszać kapusty z marchewka..
Formę budyniową posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Na spód formy budyniowej włożyć kapustę, następnie mięso mielone, marchew, kapustę, mięso mielone – i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być kapusta
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą, dodać przyprawy.
Na wierzch formy wlać koncentrat pomidorowy.
Formę wstawić do dużego garnka i gotować ok. 40 minut.
Po ugotowaniu, delikatnie przewrócić delikatnie kapustę z mięsem na duży, głęboki talerz. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego
Formę budyniową posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Na spód formy budyniowej włożyć kapustę, następnie mięso mielone, marchew, kapustę, mięso mielone – i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być kapusta
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą, dodać przyprawy.
Na wierzch formy wlać koncentrat pomidorowy.
Formę wstawić do dużego garnka i gotować ok. 40 minut.
Po ugotowaniu, delikatnie przewrócić delikatnie kapustę z mięsem na duży, głęboki talerz. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.