Kasza manna z śliwkowo- czekoladowym sosem.

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik, urodziny, Sylwester, afrodyzjaki, inne,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:

- szklanka kaszy manny
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- laska wanilii
- 2 śliwki
- 4 kosteczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

1. Zagotuj mleko z przeciętą laską wanilii i łyżką miodu. Dodaj kaszę mannę. Cały czas mieszaj.
2. Gdy kasza się zagotuję przelewamy ją do wysmarowanych oliwą z oliwek kokilek.
3. Umyj śliwki, pokrój je na małe kawałki i zagotuj z wodą i czekoladą.
4. Gdy kasza manna stężeje wykładamy ją na talerzyk i polewamy śliwkowym sosem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012