Przepisy: Kuchnia polska
Kasza manna z śliwkowo- czekoladowym sosem.
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, piknik, urodziny, Sylwester, afrodyzjaki, inne,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- szklanka kaszy manny
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- laska wanilii
- 2 śliwki
- 4 kosteczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka wody
Sposób przygotowania:
2. Gdy kasza się zagotuję przelewamy ją do wysmarowanych oliwą z oliwek kokilek.
3. Umyj śliwki, pokrój je na małe kawałki i zagotuj z wodą i czekoladą.
4. Gdy kasza manna stężeje wykładamy ją na talerzyk i polewamy śliwkowym sosem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.