Przepisy: Kuchnia polska
Krem marchewkowo- buraczany- FIT!
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia wiejska
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- 0,5 kg buraków
- 2 szalotki
- 2 małe ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej trawy cytrynowej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka tabasco
- 1 łyżka oleju sezamowego
Sposób przygotowania:
2. W dużym garnku zeszklij szalotkę na oleju sezamowym, dodaj posiekane ząbki czosnku, trawę cytrynową i sos sojowy.
3. Dodaj marchewkę, buraki i zalej wszystko tak, by przykryło warzywa. Gotuj aż marchewki będą miękkie.
4. Zmiksuj wszystko, dodaj tabasco.
5. Podawaj na zimno, lub ciepło z łyżką jogurtu greckiego i posiekanym koperkiem :).
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.