Krem marchewkowo- buraczany- FIT!

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

- 0,5 kg marchwi
- 0,5 kg buraków
- 2 szalotki
- 2 małe ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej trawy cytrynowej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka tabasco
- 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania:

1. Marchew umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. W osobnym garnku ugotuj buraki, następnie je obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
2. W dużym garnku zeszklij szalotkę na oleju sezamowym, dodaj posiekane ząbki czosnku, trawę cytrynową i sos sojowy.
3. Dodaj marchewkę, buraki i zalej wszystko tak, by przykryło warzywa. Gotuj aż marchewki będą miękkie.
4. Zmiksuj wszystko, dodaj tabasco.
5. Podawaj na zimno, lub ciepło z łyżką jogurtu greckiego i posiekanym koperkiem :).

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012