Przepisy: Kuchnia polska
KREMOWA FANTAZJA Z JAGODAMI
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: nabiał , owoce,
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: inne
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 25 dag serka mascarpone
• 1,5 szklanki gęstej śmietany 36%
• ½ szklanki cukru pudru
• 8 okrągłych biszkoptów
• garść porzeczek lub innych owoców
Sposób przygotowania:
Serek mascarpone zmiksuj w osobnym naczyniu ze szklanką śmietany i połową porcji cukru pudru. Dodaj mus jagodowy, miksuj razem jeszcze 2-3 minuty. Powstały krem rozłóż do czterech pucharków. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby masa dobrze się schłodziła.
Pozostałą śmietanę ubij na sztywno. Wsyp resztę cukru pudru i jeszcze chwilę ubijaj. Schłodzone pucharki wyjmij z lodówki, do każdego włóż po dwa biszkopty. Dekoruj ubita śmietaną oraz umytymi i osuszonymi owocami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.